به گزارش روابط عمومی فدراسیون نابینایان وکم بینایان ؛ جودوی نابینایان و کم بینایان با کسب هفت مدال رنگارنگ، یکی از موفقترین عملکردها را در اندونزی از آن خود کرد. کسب شش مدال انفرادی از هفت وزن، (دو طلا، یک نقره و سه برنز) کارنامه قابل قبولی را برای محمدرضا حاج یوسف زاده سرمربی تیم ملی جودو به جای گذاشت. در بخش تیمی نیز جودوکاران نابینا با صعود به فینال و شکست مقابل کره جنوبی، عنوان نایب قهرمانی و مدال نقره را به دست آوردند.
محمدرضا حاج یوسف زاده، سرمربی تیم ملی جودوی کم بینایان و نابینایان پیرامون عملکرد تیمش در پاراآسیایی جاکارتا اظهار کرد: هفته گذشته در کمیته ملی پارالمپیک اولین جلسه آسیب شناسی رشته ها در پاراآسیایی جاکارتا برگزار شد و ساعتی هم به جودو اختصاص داشت. کادر فنی، سرپرست تیم، رئیس فدراسیون و رئیس انجمن جودو کم بینایان و نابینایان نیز در این جلسه حضور داشتند. ما ورزشکاران زیادی نداریم که در کلاس بندی شرکت کنند و با همین بضاعت در پاراآسیایی جاکارتا شرکت کردیم. ورزشکاران ما طی یک و سال نیم گذشته در اردو بودند که یکسال اخیرش مداوم هر ماه ۱۲ روز اردو تشکیل شد.سقف رشد ما با توجه به حریف تمرینی ایرانی داشتن و عدم اردوی مشترک با کشورهای صاحب نام کسب عنوان نایب قهرمانی جاکارتاو مدالهای حاصله میباشد. وی در ادامه افزود: ورزشکاران ما نمی توانند در لیگ شرکت کنند و از نظر فنی و تخصصی ارتقا پیدا کنند. در باشگاه ها هم آنچنان به چشم نمی آیند و تنها در حضور مستمر در اردوهاست که می توانند ارتقای سطح فنی و کیفی پیدا کنند. خوشبختانه ورزشکاران ما در یک سال اخیر به خودباوری خوبی نیز رسیدند که نسبت به کشورهای صاحب سبک فاصله چندانی ندارند. امیداریم این روند ادامه پیدا کند.
حاج یوسف زاده با تاکید بر لزوم شرکت در کمپهای کشورهای صاحب سبک جهت آمادگی جودوکاران در این رابطه عنوان کرد: برای بهبود عملکرد ورزشکاران لازم است که آنها در کمپهای کشورهای صاحب سبک جودو مثل آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان شرکت کنند. بعد از پایان بازیهای آسیایی جاکارتا تمرینات جودوکاران برای آمادگی آنها در مسابقات جهانی پرتغال که در ۲۶ آبان شروع می شود و همچنین پارالمپیک ۲۰۲۰ آغاز شده است. ورزشکاران ما برای کسب سهمیه المپیک باید در مسابقات رسمی بیشتری مانند مسابقات جهانی، گرند اسلمها و ... شرکت کنند. در حال حاضر ۳ و ۴ ورزشکار برای شرکت در المپیک داریم ولی اگر در مسابقات رسمی شرکت نکنند از رنگ خارج می شوند.
وی در آخر گفت: امیدواریم تدابیری اندیشیده شود که جدا از اردوهای داخلی که ورزشکاران ما با تیم ملی جوانان، بزرگسالان به تمرین می پردازند، برای آمادگی جهت کسب سهمیه در کمپهای بین المللی نیز شرکت کنند. ما می توانیم با کشورهای همسایه و صاحب سبک این رشته تفاهم نامه امضا کنیم که هر دو کشور در اردوهای هم شرکت داشته باشند. با این کار از نظر تکنیکی و تاکتیکی تبادل خوبی انجام می شود .
وی ادامه داد: ما باید تیم دوم برای جایگزین کردن ستاره‌ها داشته باشیم و این نیازمند بودجه لازم است. مشکلات اقتصادی کنونی سد راه برطرف کردن این مشکل است و ورزشکاران نابینا و کم بینای ما در اقلیت هستند و سالن و مکان تمرین برای آنان فراهم نیست. برخی از آنان با جودوکاران سالم تمرین می‌کنند که ممکن است برای جودوکاران نابینا و کم بینا آسیب زا باشد.
سرمربی تیم ملی جودوی نابینایان و کم‌بینایان ادامه داد: در زمینه برطرف کردن چنین مشکلاتی گفت: در حالی که ما از کمبود بودجه برای تشکیل تیم دوم رنج می بریم لازم است شرایطی فراهم شود تا ورزشکارانی که مشکل بینایی دارند در فدراسیون نابینایان و تیم‌های تحت نظر این فدراسیون جذب شوند و این کار در مورد وحید نوری قهرمان وزن منهای ۹۰ کیلوگرم این دوره از مسابقات به خوبی مثمر ثمر بود. این سیاست در شرایط کنونی در کشورهای ازبکستان و کره جنوبی در حال اجراست.
یوسف زاده در پایان با اشاره به برگزاری مسابقات قهرمانی جهان در کشور پرتغال گفت:اگر رقابتهای جهانی پرتغال رنکینگ نداشت قطعا در این رقابتها شرکت نمیکردیم اما به دلیل اینکه این رقابتها اولین رویداد دارای رنکینگ بازی های پارالمپیک توکیو محسوب میشود میبایست در این رقابتها شرکت کنیم لذا تیم ناقص اعزام میشود و ما نمیتوانیم با ترکیب کامل در این بازی‌ها شرکت کنیم.

©کلیه حقوق خبری و تصویری سایت متعلق به سایت فدراسیون نابینایان جمهوری اسلامی ایران می باشد.

arrow icon    arrow icon