يكشنبه 17 اسفند 1393 - 13:23
نشست نواب رئیس بانوان هیات های ورزشی نابینایان و کم بینایان استان های کشور امروز(یکشنبه) در هتل ورزش مجموعه ورزشی هرندی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون نابینایان و کم بینایان، در این نشست که با حضور رباب شهریان معاون امور ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان، فاطمه سلیمی معاون ورزش بانوان استان تهران، الهام دادگستر رئیس امور زنان فدراسیون پزشکی ورزشی ،محمدرضا مظلومی رییس فدراسیون نابینایان و کم بینایان،سمیه شاعری نایب رییس بانوان فدراسیون ،خانم دکتر سامع رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی و نواب رییس بانوان هیات های استانی برگزار شد مسایل ورزش بانوان نابینا و کم بینا مورد بررسی و راه حل های آن ارائه گردید.
در ابتدای این نشست سمیه شاعری نایب رییس بانوان فدراسیون نابینایان و کم بینایان ضمن خوشامدگویی به حاضرین گفت:حضور خانم شهریان در این جلسه علاوه بر اینکه برای ورزشکاران زن نابینا و کم بینا انگیزه ایجاد می کند بلکه نشانگر توجه ایشان و البته وزارت ورزش به جامعه ورزش نابینایان و کم بینایان است.
وی اظهار داشت:تلاش ما در عرصه پیشبرد ورزشکاران زن نابینا و کم بینا در وهله نخست ایجاد انگیزه و استفاده از ظرفیت و پتانسیل آنها است،همانطورکه بانوان در عرصه های مختلف جامعه به خصوص ورزش نقش موثری داشته اند در ورزش بانوان نابینا و کم بینا هم سیر صعودی و حرکت رو به جلو داشته ایم.
شاعری تصریح کرد:ورزشکاران زن نابینا و کم بینا تکاپوی زیادی برای پیشرفت دارند و انگیزه مثال زدنی در آنها دیده می شود و این قشر می خواهد که خود را ثابت کند و انتظار می رود که جامعه ورزش و حتی رسانه ها این قشر آسیب دیده جامعه را حمایت کنند و هیاتهای استانی هم وظیفه سنگینی دارند و پشتیبانی ایشان خروجی مثبتی در سراسر کشور خواهد داشت.
وی توجه به همگانی کردن ورزش در بین زنان نابینا و کم بینا را بسیار مهم توصیف کردو اذعان داشت:ورزش بانوان نابینا و کم بینا برای پیشرفت و توسعه باید در مسیر همگانی شدن گام بردارد و از این طریق به راه قهرمانی خواهد رسید.در این بین تجربه و مدیریت آقای مظلومی به عنوان رییس دلسوز فدراسیون می تواند به گسترش این بخش کمک کند.
نایب رییس بانوان فدراسیون نابینایان و کم بینایان گفت: در سال 94 در بخش آموزش و استعداد یابی و انجام کارهای ریشه ای و بستر سازی برنامه های جامعی در دستور کار داریم .
اما رباب شهریان معاون امور زنان وزارت ورزش و جوانان در این نشست درباره ارزیابی عملکرد هیات های ورزشی استان ها گفت: سیاست وزارت ورزش در ارزیابی این هیات ها حضور و نقش زنان است که دوره های آموزشی برگزارشده برای بانوان یکی از معیارهای این ارزیابی است.
وی افزود: در ارتباط با طرح های نظارتی و حمایتی نگاه هیات ها به ورزش بانوان را دنبال می کنیم.
شهریان گفت: یکی از چالش های وزارت ورزش اصلاح اساسنامه فدراسیون های ورزشی است که در آن جایگاه نواب رئیسان ورزش بانوان تبیین و بعد از تصویب این اساسنامه به فدراسیون ها ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: پیشنهادهایی در حوزه ورزش بانوان به مجمع عمومی شورای المپیک آسیا از سوی وزارت ورزش شده است که در نشست این مجمع که اواخر اردیبهشت ماه 94 در تهران برگزار خواهد شد این پیشنهادها بررسی می شود.
شهریان گفت: یکی از مشکلاتی که اکنون در فدراسیون های ورزشی وجود دارد این است که در امور زنان با معاونان مشورت نمی شود و خیلی از تصمیمات و اعزام تیم های ورزشی بدون اطلاع نواب رئیسان زن اتفاق می افتد.
معاون وزیر ورزش در امور بانوان گفت: وزارت ورزش، ورزش را تک بعدی نمی بیند برای ما بخصوص در حوزه بانوان هم ورزش قهرمانی و هم ورزش همگانی در کنار ارزش ها و حفظ مسایل اخلاقی مهم و اخلاق محوری یکی از مهمترین سیاست های ما در حوزه ورزش است.
شهریان افزود: در انتخاب سرپرستان و مربیان باید به تخصص آنان توجه کرد زیرا مربیان نقش الگوپذیری برای ورزشکاران زن دارند.
شهریان درباره وضعیت مربیان و سرپرست تیم ها افزود: این قشر از افراد هیچگونه حاشیه ای امنیتی از نظر شغلی ندارند و بدون هیچ چشم داشتی صمیمانه کار می کنند و برخی از آنها حتی بیمه هم نیستند.
وی گفت: کارهای مهمی در وزارت ورزش درحال پیگیری است که یکی از آنها ایجاد سازمان نظام ورزشی است که افراد این حوزه را پوشش می دهند و باعث تخصصی شدن فعالیت آنان می شود.
شهریان افزود: ورزش بانوان از نظر جذب اسپانسر شرایط ایده آلی ندارد و هیچ انگیزه ای برای فعالیت اسپانسرها موجود نیست.
وی گفت: وزارت ورزش به دنبال این است که از طریق خیرین و کمیته های اقتصادی به ورزش بانوان کمک کند.
معاون وزیر ورزش در امور بانوان افزود: گروهی در وزارت ورزش مامور شده اند تا ماده 88 را که مربوط به واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی و تعاونی ها است بررسی کنند.
شهریان گفت: آسیب این مسئله به ویژه در بخش بانوان است که با بررسی این موضوع حتما در مراکز استانها مجتمع ویژه بانوان احداث خواهد شد و در سال 94 مشکل فضای ورزشی در استانها رفع خواهد شد.
معاون امور زنان وزارت ورزش و جوانان افزود: بحث توانمندسازی زنان ایرانی بعد از انقلاب اسلامی سرلوحه ورزش کشور قرار گرفته است به شکلی که اکنون تعداد مربیان، داوران و مدیران زن خیلی بیشتر از سایر کشورهاست.
شهریان خاطرنشان کرد: ورزش نابینایان و کم بینایان به دلیل شرایط خاص قطعا مورد توجه ویژه وزارت ورزش و جوانان است و امیدوارم بتوانیم شرایط بهتری برای فعالیت های ورزشی این قشر از جامعه فراهم کنیم .
رئیس فدراسیون ورزش های نابینایان و کم بینایان نیز در حاشیه این نشست گفت: مهمترین مشکل ورزش نابینایان نبود امکانات و فضای ورزشی است.
محمدرضا مظلومی افزود: نگاه به نابینایان نباید نگاه ترحمی باشد بلکه باید کار کارشناسی صورت گیرد.
وی گفت: نیروهای متخصص در زمینه ورزش بانوان وجود ندارد و در این زمینه دختران نابینا از مشکلات بیشتری رنج می برند.
سارا افتخارزاده مسئول کمیته فنی ومسابقات فدراسیون نیز به ارائه گزارش عملکرد فدراسیون در بخش بانوان پرداخت.
الهام دادگستر رئیس امور زنان فدراسیون پزشکی ورزشی نیز در حاشیه این نشست گفت: این حوزه با برگزاری کلاس های آموزشی، ارائه خدمات توسط پزشک ورزشی، ارائه کارت سلامت به ورزشکاران در لیگ های مختلف در تلاش است تا بخشی از مشکلات نابینایان را رفع کند.
سرکارخانم دکترسامع رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی نیز در این جلسه به مبحث روانشناسی در ورزش اشاره کرد و از نواب رییس استانها در خواست کرد تا کادر فنی و اجرایی که با ورزشکاران در ارتباط تنگاتنگ هستند از کمیته های فعال روانشناسی واقع در استانها بهره لازم راببرند.
يكشنبه 23 خرداد 1400 - 12:56
سه شنبه 18 خرداد 1400 - 09:33
سه شنبه 18 خرداد 1400 - 09:33
سه شنبه 11 خرداد 1400 - 09:34
دوشنبه 10 خرداد 1400 - 14:53
يكشنبه 9 خرداد 1400 - 15:05
يكشنبه 9 خرداد 1400 - 15:00
جمعه 7 خرداد 1400 - 09:34