رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان گفت: روزه‌داران به خصوص ورزشکاران بهتر است در ماه مبارک رمضان از یک رژیم غذایی سالم و با کیفیت بالا پیروی کرده و وعده‌های غذایی آنها محدود شود ضمن اینکه اهمیت ویژه‌ای برای برنامه‌ریزی، حذف غذاهای نامناسب و دریافت غذاهای با کیفیت قائل باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت ورزش و به نقل از روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان، رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با اشاره به این نکته که نحوه تغذیه ورزشکاران حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای در ماه مبارک رمضان با هم تفاوت دارد، گفت: روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان هیچ تاثیری در افت عملکرد ورزشکاران ندارد.

وی با بیان این‌که در صورتی که ورزشکار برای مدت زمانی ورزش خود را متوقف کند دچار مشکل می شود، اظهار کرد: این تفکر که ورزش را در طول ماه مبارک رمضان متوقف کنیم، تفکر کاملا غلطی است.

دکتر حیدری مقدم گفت: در صورت رعایت برخی از نکات در هنگام تمرین و تغذیه مناسب در طول ماه مبارک رمضان مشکلی برای کسانی که ورزش می‌کنند و روزه دارند پیش نمی‌آید.

وی اظهار کرد: با توجه به این که در روزهای عادی سال وعده غذایی روزانه سه وعده است، در روزهای ماه مبارک رمضان تبدیل به دو وعده می‌شود که از لحاظ انرژی دریافتی تغییری حاصل نمی‌شود و تنها از لحاظ کمبود مواد قندی احتمال دارد برای ورزشکاران مشکل ایجاد کند.

رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان با بیان این که دو تا سه ساعت پس از افطار زمان مناسبی برای مسابقه است، خاطر نشان کرد: بهتر است ورزشکاران افطار سنگینی را صرف نکنند و حدود 300 کیلو کالری مواد غذایی برای بدن ورزشکار مورد نیاز است.
وی درباره کسانی که به صورت همگانی ورزش را پیگیری می‌کنند، گفت: برای فعالیت‌های ورزشی متوسط که در حد حرفه‌ای نباشد، ماه مبارک رمضان یکی از بهترین فرصت‌ها برای تناسب اندام است.

دکتر حدری مقدم ادامه داد: در فاصله نزدیک به افطار به دلیل پایین بودن قند خون فرد ورزشکار چربی بیشتری را می‌سوزاند و این امر برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند،‌ بسیار مناسب است.

وی در خصوص نیازهای بدن ورزشکار در این ماه اظهار کرد: نیازهای تغذیه‌ای که برای اکثر ورزشکاران وجود دارد بیشتر در مواد قندی و کربوهیدرات‌هاست که مقدار ذخیره آن‌ها در بدن محدود است و در مردم عادی که به صورت غیرحرفه‌ای ورزش می‌کنند، حداکثر میزان ذخیره این مواد ‌350 گرم است که البته به دلیل اینکه مغز انسان تنها مواد قندی مصرف می‌کند ممکن است ورزشکار با کمبود مواد قندی در بدن مواجه شود.

رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان هم‌چنین بر استفاده از کربوهیدرات‌هایی چون ماکارونی، عسل، سیب زمینی و قند و شیرینی‌جات در فاصله بین سحر و افطار برای جبران کمبود مواد قندی تاکید کرد.

وی خاطر نشان کرد: ورزشکاران که بعد از افطار تمرین می‌کنند باید پس از تمرین با مصرف مواد قندی از بروز یکسری مشکلات در بدن خود جلوگیری کنند.

حیدری مقدم در خصوص میزان مصرف مایعات در بدن ورزشکاران در ماه رمضان گفت: در شرایط آب و هوایی معتدل میزان آب مورد نیاز برای بدن غیر ورزشکار ‌2/5 لیتر آب است که از این مقدار ‌35 گرم در بدن ساخته می‌شود و بقیه آن را باید از طریق مواد مصرفی به بدن وارد کرد.

وی اضافه کرد: ورزشکاران به دلیل داشتن فعالیت سنگین و تعریق زیاد باید با مصرف ‌یک و نیم تا دو لیتر آب یا مایعات شیرین به جز چای در ماه مبارک رمضان از بروز مشکلات جلوگیری کنند.

رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان تاکید کرد: پس از انجام فعالیت ورزشی تا زمانی که تشنه هستیم آب یا مایعات بنوشیم که البته مصرف مایعات با غلظت ‌5 درصد مواد قندی در حین تمرین و بعد از آن می‌تواند مفید‌تر باشد.

وی افزود: بهتر است روزه داران عزیزحداقل یک ساعت قبل از اذان صبح از خواب بیدار شده و سحری را به آرامی و بدون عجله مصرف کنید، چراکه سحری یک وعده بسیار مهم در ماه مبارک رمضان به منظورتامین انرژی مورد نیاز ورزشکار در طول روز و نیز تنظیم قند ورزشکاران محسوب می شود.

دکتر حیدری مقدم تصریح کرد: هرگز نباید در وعده سحری پرخوری کرد چرا که فشارزیادی به معده و دستگاه گوارش وارد می کند و باعث مشکلات گوارشی می شود ضمن آنکه وعده سحری را هرگز نباید حذف کرد به ویژه در افرادی که فعالیت های ذهنی و بدنی شدید دارند.

وی با اشاره به این که بین افطار و سحر باید از مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفک خودداری کرد، اضافه می‌کند: این تنقلات مضر و سبب تشنگی شدید در فرد روزه‌دار می‌شود که باید به جای آن از میوه‌های خشک مانند برگ هلو و برگ زردآلو استفاده کرد

©کلیه حقوق خبری و تصویری سایت متعلق به سایت فدراسیون نابینایان جمهوری اسلامی ایران می باشد.

arrow icon    arrow icon