سرمربي تيم ملي فوتبال پنج نفره نابينايان ايران پس از قهرمانی در رقابتهای آسیایی و کسب سهمیه پارالمپیک، اظهار كرد: تيم ايران توانمندي‌هاي زيادي دارد كه با هدف قرار گرفتن روي سكو به پارالمپیک ریو 2016 خواهد رفت.
سرمربي تيم ملي فوتبال پنج نفره نابينايان ايران اظهار كرد: فوتبال 5 نفره ايران پيشرفت فوق‌العاده‌اي را در سطح آسيا و جهان داشته است. فوتبال پنج نفره نابينايان شبيه به فوتسال است و چون ايراني‌ها استعداد فوق‌العاده‌اي در فوتسال دارند، ما توانستيم رشد خوبي كنيم.
فلفلي در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران با هدف كسب مدال در اين رقابت‌ها حاضر مي‌شود يا به كسب تجربه از رويارويي با بزرگان اين رشته بسنده مي‌كند؟ تصريح كرد: پارالمپيك جايي براي كسب تجربه نيست. ما درپنج دوره رقابت‌هاي آسيايي حاضر بوديم و در رقابت‌هاي جهاني آنتاليا و تورنمنت بین الماللی تایلندهم قهرمان شديم، هر چند رقابت‌هاي جهاني با پارالمپيك متفاوت است. تيم‌هايي كه در پارا حضور دارند بايد پيش از اين تجربه لازم را كسب كرده باشند اما من قول نمي‌دهم و مي گويم آنچه كه در توان دارم را ارائه مي‌كنم.
از سرمربي تيم ايران درباره شباهت‌ها و تفاوت‌هاي اين رشته با فوتسال و قابليت‌هاي بازيكنان ملي‌پوش سوال شد كه وي پاسخ داد: اين فوتبال را بايد از نزديك ديد و هر چه من درباره‌اش بگويم، كافي نخواهد بود و درك درستي به مخاطب نمي‌دهد. بايد ديد تا به كار سخت و فوق‌العاده‌ اين بازيكنان ايمان پيدا كرد. اين ورزشكاران معمولا از مدارس نابينايان كارشان را شروع كرده‌اند. توپ بازيشان مثل ورزش گلبال صدا مي‌دهد، آنها پيش از اين در كوچه پس كوچه‌ها با بازيكنان بينا بازي كرده‌اند. اين رشته از آن جهت سخت است كه فقط ورزشكاراني كه نابيناي مطلق (B1) هستند، مي‌توانند در آن حضور داشته باشند. تنها دروازه‌بان تيم‌ها بيناي كامل است كه او هم نبايد پيش از اين سابقه حضور در تيم‌هاي ملي را داشته باشد. بي‌ترديد مي‌توانم بگويم كه فوتبال پنج نفره سخت‌ترين رشته ورزشي نابينايان است.
وي ادامه داد: پايه و اساس اين فوتبال بيش از آنچه بخواهد روي تاكتيك باشد، بر تكنيك استوار است. ما با بازيكنان سيستم‌‌هاي مختلف را كار مي‌‌كنيم، اما زمان مسابقات آنها تمريناتشان را انجام مي‌دهند، فقط راهنماها كه در كنار زمين هستند به آنها مي‌گويند كه چه تعداد بازيكن با چه چيدماني مقابلشان قرار گرفته‌اند. مابقي كار را خودشان انجام مي‌دهند.
فلفلي در پاسخ به اين سوال كه كدام دسته از بازيكنان با چه ويژگي مي‌توانند در اين رشته موفق‌تر باشند؟ گفت: كساني موفق‌ترند كه در جهت يابي‌ها توانمندتر باشند. البته بازيكناني كه پيش از اين بينا بودند و الان نابينا هستند معمولا تجسم بهتري نسبت به نابينايان مادرزادي دارند، چون قبلا فوتبال و زمين آن را كاملا ديده و درك كرده‌اند.
وي در پاسخ به اين سوال كه اين بازيكنان چگونه همديگر را در زمين پيدا مي‌كنند؟ گفت: اكثر حس ششم قوي دارند. حسي كه شايد نيمه بيناها آن را نداشته باشند. همان طور كه گفتم مربيان كافي است در زمان حمله سيستم‌ حريف و چيدمان بازيكنانش را به تيم خودي اطلاع دهد و آنها بر اساس آموزه‌هاي قبلي كارشان را انجام دهند. ديويد بكام يك هفته‌ در اردوي تيم نابينايان انگليس حاضر شد و بعضا چشم بند مي‌بست و با آنها فوتبال بازي مي‌كرد. او اين كار را براي ايجاد انگيزه به ملي‌پوشان كشورش انجام داد و در پايان هم وقتي نظرش را درباره اين نوع فوتبال پرسيدند، گفت «واقعيت اين است كه فوتباليست‌هاي واقعي اين‌ها هستند، نه بازيكنان بينا!».
فلفلی در خصوص پیش بینی خود از آینده فوتبال 5 نفره ایران در مسابقات ریو، گفت: همیشه به تیم فوتبال 5 نفره کشورمان امیدوار هستم و با تلاش بازیکنان و دعای خیر مردم امیدوارم به مقام قهرمانی این رقابت ها

©کلیه حقوق خبری و تصویری سایت متعلق به سایت فدراسیون نابینایان جمهوری اسلامی ایران می باشد.

arrow icon    arrow icon